Deliservice Punnitse & Säästä goes for Odoo

Towards transparent business strategy with Odoo

Sprintit Oy, Marko Happonen

Odoo supporting new business strategy

Odoo project targets

"ODOO ERP is part of our rescue strategy," says Deliservice Punnitse & Säästä Oy's Managing Director Kristina Bäckmark after the first phase of the ODOO implementation has been launched for productive use. Reorganization of the enterprise was requiring a cost effective and scalable ERP system, which will replace all of the core business processes, enabling a new way of managing wholesales and franchise chain operation. The chain operations must be made transparent and system should provide tools to detect abnormal business situations. During the first phase of the project purchasing processes were transferred to Odoo. Exactly two months after the start of the project system was ready for production use integrated into an external warehouse management system. "The schedule was tight, but a good deployment team on both sides and careful cut over planning made this possible without any interruptions in the business! Now we have a clear way forward" says Kristina.

Now we have a roadmap forward

Kristina Bäckmark, CEO

Odoo

Sprintit Oy toimitti Punnitse & Säästä:lle Odoo toiminnanohjausratkaisun, joka integroitiin Turussa sijaitsevaan keskitettyyn ulkoistettuun varastoon. Ensimmäisen vaiheen toteutuksessa kaikki oston ja varastoinnin prosessit siirrettiin Odooseen. Tähän liittyi myös koko tuhansien tuotenimikkeiden hallinnan keskittäminen Odoo alustalle. Odoossa ostoprosessi on automatisoitu siten, että tuotteiden menekkiennusteen mukaan järjestelmä ehdottaa täydennystilauksia. Ostotilaustiedot välitetään varastolle, joka vastaanottaa tuotteet ja myymälätilausten perusteella lähettää tuotteet myymälöihin. Varastosaldot päivitetään Turun varaston järjestelmästä Odooseen saapumisten, lähetysten sekä inventointien mukaan.

Odoo in practice

Ostopäällikkö Jussi Huhtasen mukaan Odoon käyttöönotto on tuonut selkeää ajansäästöä oston prosessien hallintaan ja “nyt pääsee keskittymään oleelliseen” päivittäisen Access ja Excel jumpan sijasta. Tähän vaikuttaa suuresti Turun varaston prosessien automatisointi osaksi Odoo järjestelmää. Jussin mukaan isoin haaste toteutuksessa oli valtava perustietojen määrä ja sen siirtäminen Odooseen järkevästi. Tietojen tarkistaminen ja määrittelyt ovat vaatineet paljon aikaa, mutta nyt kaikelle perustiedolle on tarkkaan määritellyt speksit, joten jatkossa datan ylläpitäminen helpottuu ja vie vähemmän aikaa kuin ennen. Mikä on ollut parasta Odoossa? Helppokäyttöisyys ja se että hankintaprosessia on voitu tehostaa jo muutamien viikkojen käytön jälkeen, toteaa Jussi Huhtanen, jolla on kokemusta useammastakin ERP-projektista  ja -järjestelmästä .

IT-osaston Teemu Haapojan ja Tero Kotin mukaan Sprintit:n vankka projektiosaaminen kävi selväksi jo projektin alkuvaiheessa ja yhteistyö on ollut saumatonta ja helppoa. Tuotehallinnan lisäksi olemme saaneet myös paremmat työkalut muiden erilaisten tehtävien hallintaan. Tulemme ottamaan Odoon tarjoamia mahdollisuuksia jatkossa laajamittaisesti käyttöön eri osa-alueilla esimerkiksi yrityksen sisäisessä kommunikaatiossa.

We are going to introduce Odool in several new business processes in near future 

Tero Kotti, IT department

Journey continues

Seuraavassa vaiheessa Odooseen toteutetaan keskustavaraston ulospäin menevä logistiikka eli myyntiprosessit myymälöihin. Tämän vaiheen jälkeen myös kaikki myymälät tulevat käyttämään Odoota tilauskäsittelyssä P&S tukulta. Myös kaikki keskeinen Franchising liiketoimintaan liittyvä raportointi tullaan keskittämään Odooseen tässä vaiheessa.

Punnitse & Säästä on vuonna 1995 perustettu Franchising myymäläketju, jonka myymälöistä löytyy pähkinät, superfoodit, kuivahedelmät ja -marjat, mausteet, teet, soijat, jauhot, myslit, riisit, kahvit ja paljon muuta suussa sulavaa. Myös luomutuotteet kuuluvat laajaan tuotevalikoimaan. Erikoisruokavaliota noudattaville ja terveellisiä vaihtoehtoja arvostaville löytyy myös runsaasti tuotteita. Noin 70:n myymälän myymäläverkosto kattaa ison osan Suomesta pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle.

www.punnitse.fi