Case: Kataikko Oy:n uusi ERP-toiminnanohjausjärjestelmä

Toimiala: Lämpöpumppujen maahantuonti ja myynti, tukkukauppa

Mitä Odoon appejä otettiin käyttöön: CRM, myynti, osto, laskutus, ostot, verkkokauppa, nettisivut ja massapostitus-työkalu. 

Integraatiot Administer- ja WooCommerce-järjestelmiin.

Käyttäjiä: 9

Kataikossa siirrettiin katse myyntiin

Odoo toi yrityksen nykyaikaan

Kataikon uudet omistajat ovat tuoneet lämpöpumppualan tukkukaupan liiketoiminnan uudelle tasolle. Tärkeä kilpailuetu syntyy osaavasta ostamisesta, nopeasti kiertävästä varastosta sekä aktiivisesta myynnistä. SprintIT:n toimittama Odoo-järjestelmäkokonaisuus tukee muutosta: laaja uudistus vietiin läpi kolmessa kuukaudessa. Projekti jatkuu edelleen, viimeisimpänä on syntymässä Nord Aslak B2B-verkkokauppa.

Kun projekti SprintIT:n kanssa lähti käyntiin, Kataikossa oli jo otettu käyttöön uusi taloushallinnon ohjelmisto. Tähän piti rakentaa nopeassa aikataulussa integraatiorajapintoja, jotta yhtälöstä rakentuisi toimiva, Kataikon uusia arvoja tukeva kokonaisuus.

Tutkin noin 40 eri vaihtoehtoa. Odoossa oli monipuolisesti juuri niitä myynnillisiä sekä varastoteknisiä ominaisuuksia, joita tarvitsimme

 - Joonas Starast, yhtiön hallituksen puheenjohtaja

Lähdimme hakemaan kumppania niistä lähtökohdista, että meillä on myös omaa osaamista, kertoo Starast. Kataikkossa vertailtiin muutamaa eri toimittajaa. SprintIT tuli valituksi työkentelytapansa ja joustavuutensa ansiosta. ERP-hanketta lähdettiin toteuttamaan yhdessä, aidossa kumppanuudessa.

Brändimarkkinoinnilla menestykseen

Uuden polven markkinointiosaaminen on korkealla tasolla: Kataikko rakentaa Nord Aslak -brandiään siten, että jälleenmyyjille on tarjolla tukea omalla kanavallaan. Kyseessä on harkittu ja huolellisesti suunniteltu palvelukonsepti, joka lopulta hyödyttää eniten lämpöpumpun ostajaa ja omistajaa. Esimerkiksi asennus- ja huoltopalvelusta yritys on saanutkin paljon kiitosta.

Kataikko lähtee uuteen nousuun haastamalla merkittävästi itseään suurempia toimijoita.

Yhtiössä haluttiin, että käytettävissä on samat tulevaisuuden työkalut, joita alan johtavilla toimijoillakin on. Aikaisempi varastokirjanpidon ohjelmisto oli hankalasti toimistosihteerin takana ja viestintää käytiin ”lippulapuilla”, kuvailee Starast. Nyt kaikki näkevät suoraan asiakkaalle tarjotut tuotteet ja hinnat sekä toimitusten ja huoltojen tilanteen.

Odoo on mahdollistanut meille täysin uuden tavan toimia.

Odoon CRM-moduuli on toiminnan sydän, jonka keskiössä on asiakas. Odoon CRM:ssä ovat asiakasrekisterin lisäksi liidit, funneli sekä toteutuneet kaupat ja vieläpä laskutuskin. App Storesta hankittiin myös sähköistä uutiskirjettä varten oma appinsa. Kauppojen jälkeen Odoossa hallinnoidaan myös jälkimarkkinointi ja takuukorjaukset.

Yhden ajantasaisen Odoo-asiakaskortin takana on kaikki tarpeellinen tieto.

Kataikon omaa Nord Aslak -brandiä rakennetaan Odoon markkinointityökalujen kautta. Sivustoille tulee myös eShop jälleenmyyjille. Kataikko.fi kuluttajaverkkokauppa on woocommercen takana, josta on rakennettu integraatiorajapinnat Odoon.

Käyttöönotto ja sisäinen koulutus tehtiin Kataikolla hiljaisena aikana: lämpöpumppujen kauppa ei käy keskitalvella kuumana – sesonkia on pikemmin kevät ja kesä. Koko organisaatio omaksui Odoon käytön helmikuuhun mennessä, ja yhtiössä oltiin valmiina uuteen rakennus- ja remonttisesonkiin. "Käyttöönotto ja sisäänajovaihe kannattaa suunnitella hyvin." Nopeasti kasvava tukkukauppa myöntää saaneensa selkeää etua Odoosta ja sen kyvystä yhdistää ostot ja varasto myynteihin. Nyt koko toimitusprosessi on johdonmukainen ja läpinäkyvä.

Odoo toi koko yrityksen nykyaikaan.

Kataikko Oy

Kataikko Oy on vuonna 1995 perustettu ilma- ja ilmavesilämpöpumppujen sekä ilmastointilaitteiden maahantuontiyritys. Ekologinen ja ekonominen ilma- ja vesienergia säästää sekä ympäristöä että omistajansa varoja. www.kataikko.fi

SprintIT Oy

SprintIT kehittää asiakkaiden kilpailu- ja kasvukykyä tiedon saatavuuden ja -käsittelyn avulla. SprintIT on yhdistelmä ketteryyttä, bisnesymmärrystä ja tunnustettua ammattitaitoa. Taitavat  kehittäjämme osaavat räätälöidä juuri sinulle sopivan ratkaisun. SprintIT haluaa muuttaa koko ohjelmistomarkkinan ketterien avoimen lähdekoodin sovellusten avulla. Tänään SprintIT:llä työskentelee yli 30 kokenutta asiantuntijaa ja sen liikevaihto nousee yli kahteen miljoonaan euroon. www.sprintit.fi

Odoo CMS - a big picture

Toimeksiannon scope 

oli tuoda liiketoiminta tähän päivään: maahantuonti- ja myyntitoiminnot kuten verkkokaupat. Näin koko liiketoimintaprosessi digitalisoitiin.

Aikataulu

Projekti aloitettiin elokuussa, jolloin  käytiin kahden päivän Proof of Concept, jossa käydään läpi, mitkä Odoon perusominaisuudet sopivat sellaisenaan ja mitä moduuleja ja appeja tarvitaan lisää. Järjestelmään vietiin ensimmäiseksi asiakas-, toimittajatiedot. Myöhemmin lisättiin tuotteet ja prosessit. Marraskuussa oltiin valmiita aloittamaan käyttöönotto. Lisäominaisuuksien kehittämistä tehtiin erillisprojekteina eli sprintteinä aina huhtikuulle 2018 asti. Toimivia ratkaisuja haluttiin vielä lisää, ja uusia appeja otetaan käyttöön koko ajan. Kehitystyö ja yhteistyö SprintIT:n kanssa jatkuu edelleen.

Suurin lisäarvo

Kun varastotiedon hallintanäkymät ovat kaikkien ulottuvilla ajasta ja paikasta riippumatta, niin fokus saadaan tehokkaaseen myyntityöhön. 

Investoinnin nopea takaisinmaksuaika muodostuu siitä, että modulaarisessa tavassa edetä koko projektin valmistumista ei tarvitse odottaa. 

Yritykselle on kertynyt merkittävää kustannussäästöä siitä, että kaikki järjestelmätarpeet saadaan tyydytettyä yhdestä Odoo-ohjelmistoperheestä.

Kiinnostaako sinua Odoo-projekti?

Tilaa Proof of Concept -työpaja. Tiedustelusi alkaa yhteydenotolla.

Ota yhteyttä