SprintIT Motion 3|2018 on ilmestynyt

SprintIT:n uutiskirje on ilmestynyt. Alla oleva sisältö on copy-pastattu Odoo 8 Massmail -pohjasta, eikä asiakkaille menevä versio näytä sähköpostissa tuollaiselta. Voit myös tilata uutiskirjeen itsellesi samasta osoitteesta, josta asiakaat sen tilaavat, jolloin näet, miten se käytäytyy Googlen meilisovelluksissa. Riippu asiakkaan käyttämästä sähköpostijärjestelmästä ja asetuksista, miltä kussakin tapauksessa viesti näyttää. Kiitos ymmärryksestä. 

UUTISKIRJE SPRINTIT MOTION lähetetään niille asiakkaille, jotka ovat tilanneet julkaisun uudestaan.

Koska toistaiseksi tilauksia on tullut vain 24, voit auttaa kysymällä asiakkaaltasi, haluaako hän julkaisun jatkossa, ja syöttää asiakkaan yhteystiedot tänne.

Jos ehdit tutustumaan SprintIT MOTION -julkaisuun, otan mielelläni palautetta vastaan. 

Nettijulkaisun rakenteessa on vakiomuotoinen sisältökonsepti: kansikuva, sisältö, asiakascase, kumppaniesittely ja joku yleinen ajankohtainen ATK-aihe, kuten Big Data, tekoäly, IOT, ja mitä näit nyt on. 

Ideoidaan lisää juttuja yhdessä. Jos kiinnostuit ja haluat itse kirjoittaa ja julkaista jotain, aina vain parempi. Ota yhteyttä, p. 0509195739.

Seuraava julkaisu ilmestyy kesälomien jälkeen elo-syyskuun vaihteesa. 

Parhain terveisin sylttytehtaalta, 

Catarina

Oikolukija, kirjoittaja, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija, 

Suomen journalistiliiton jäsen ja entinen journalistisen kirjoittamisen opettaja, nykyinen hallinnon hanskalankari SprintIT:llä ;) 

 

SprintIT MOTION #3

Kevätkauden viimeinen SprintIT MOTION -uutislehti kertoo siitä, miten SprintIT:stä tuli Suomessa ensimmäinen Odoo Gold Partner.

Motion kertoo lämpöpumppuyritys Kataikon  järjestelmäuudistuksesta. Hallituksen puheenjohtajan Joonas Starast kertoo, miten Odoo toi yrityksen nykyaikaan ja vapautti aikaa taustatöistä myyntiin.

Mukana on myös kesäharjoittelijoiden esittely sekä tarina hyvin erilaisesta rekrytointitprosessista.

Kumppaniesittelyssä on tilitoimisto Sprintaccount. SprintIT tekee myös yhteistyötä Faktaccount- ja Emu-tilitoimistojen kanssa. 

Jos haluat kuulla lisää Odoon finanssisovelluksista ja sähköisestä taloushallinnosta, ethän epäröi ottaa yhteyttä tästä.


SprintIT toi kultaa Suomeen

SprintIT on neljä vuotta sitten perustettu rohkealle visiolle avoimen lähdekoodin ERP-talosta. Perustajaosakkaiden tavoitteena on muuttaa toiminnanohjauksen markkinaa digitalisoimalla yritysten arki pala kerrallaan. SprintIT on nyt Odoon Gold Partner.Tasolle on noussut yli 1000 kumppanista vain 10 prosenttia.

Lue lisää


Kataikolla on katse myynnissä

Kataikon uudet omistajat ovat tuoneet lämpöpumppualan tukkukaupan liiketoiminnan uudelle tasolle. Tärkeä kilpailuetu syntyy osaavasta ostamisesta, nopeasti kiertävästä varastosta sekä aktiivisesta myynnistä. SprintIT:n toimittama Odoo-järjestelmäkokonaisuus tukee muutosta: laaja uudistus vietiin läpi kolmessa kuukaudessa. Projekti jatkuu edelleen, viimeisimpänä on syntymässä Nord Aslak B2B Webshop eli verkkokauppa.

Lue lisää

Sprintaccount tuo kirjanpitoon ketteryyttä

Tarjoamme Odoon integroitua taloushallintopalvelua ja päätavoitteemme on parantaa liiketoiminnan tehokkuutta, kertoo Sprintaccountin myyntijohtaja Jaakko Honkaniemi. Sprintaccount on ensimmäinen tilitoimisto, joka kehitti suomalaiseen lainsäädäntöön sopivan kirjanpitomodulin. 

Siirry Sprintaccountin sivuille tästä


Traineet aloittivat

SprintIT:n kesään kuuluvat traineet siinä missä lukuisat asiakasprojektitkin. Tänä vuonna työsarkansa aloitti kauppatieteen ylioppilas Elmeri Niemelä. Toinen harjoittelija on metropoliassa opiskeleva Otso Nurmi, jolle SprintIT on työpaikkana ennestään tuttu talven tuntitöistä yhtiön konekannan, verkkojen ja servereiden parista. Otso on harrastanut uintia ja sukellusta koko ikänsä, ja hän on myös toiminut uimavalvojana. Myös uppopallon valmentaminen ja pelaminen kuuluu Otson harrastuksiin. 

SprintIT:n traineet valittiin yhdessä koko henkilöstön kanssa. Yrityksen kehittäjät tekivät hakijoille ennakkotehtävän ja myöhemmin toisen hakukierroksen ohjelmointitehtävän. Valintaan vaikutti erityisesti kyky ratkaista tehtävä annetussa neljän tunnin ajassa. Elmeri on ensimmäisen vuoden Aalto-yliopiston opiskelija, joka on taitava itseoppinut ohjelmoija/kehittäjä Odoo-aficionado. Vaikutuksen tiimiin teki oma-aloitteisuus, motivaatio ja hinku ja halu tulla töihin juuri SprintIT:lle. Elmeri voi kesätyössään yhdistää kaupallisen alan ICT-kehittämiseen, sillä työn alla on taloushallinnon sovellusten jatkokehitystä. 


Lue juttu yhteisöllisestä rekrytointitapahtumasta tästä.

"Keinoäly ja koneoppiminen ovat kuin internet steroidella"

- KL, Senja Larsen


 

Talousmedian otsikoita selaillessa keinoälyä ei voi oikein paeta mihinkään. Niin voimallisesti valloittavat itseajavat autot katuja ja palvelurobotit chattipalveluita. Pian ei puhelinpalvelunkaan kielitaidon puute ole ongelma puhelinten kääntäessä keskustelun simultaanisesti kieleltä toiselle.

Otsikon sitaatti internetistä steroideilla liittyy Kauppalehdessä julkaistuun artikkeliin siitä, miten nopeasti oppiva teknologia yhdistettynä keinoälyyn kehittää uutta digitaalista materiaalia. Nvidian Suomen maajohtaja Micki Honkavaara kertoo artikkelissa siitä, miten peliala voi mullistua, kun aikaisemmin vaivalla tuotettu animaatiotaide ja  efektit pystytään tuottamaan täysin digitaalisesti yhdistelemällä valmiita kuvia ja visuaalisia elementtejä. Heillä keinoäly tuottaa aidonnäköisiä valokuvia ihmisistä ja paikoista, joita ei oikeasti ole olemassa. Keinotodellisuus on jälleen askeleen lähempänä, tosin vielä hyvin raskaan ja kalliin tietokonevoiman takana.

Mainosalalla vain seitsemän prosenttia viime vuoden Cannes Lions -voittajakampanjoista hyödynsi tekoälyä. Näin totesi viime viikon Markkinointi ja Mainonta -lehti. Cannes Lions -voitto on merkittävä meriitti, joten erilaiset voittajiin liitettävät trendit osoittavat suuntaa koko alalle. Tekoälyä on tähän mennessä hyödynnetty eniten kampanjoiden toteutusvaiheessa, jolloin lähes 60 prosenttia osallistuneista yrityksistä hyödynsi tekoälyä markkinoinnin taustalla data-analyysin muodossa. 

Tekoälyn tuottamat ratkaisut yleistyvät myös finanssialalla, kun rutiininomaisia tarkistus- ja  täsmäytystehtäviä siirretään koneille. Robosijoittaminen on tulossa myös vahvasti varallisuuden hoitoon, ja sitä käytetään monissa pankeissa myös täydentämään sijoitusten allokoinnissa inhimillistä kokemustietoa. Myös lääketieteessä, esimerkiksi mikroskoopintarkkaa näköä edellyttävissä tehtävissä, töitä on siirretty laboratorion työntekijöiltä menestyksekkäästi koneille. Toistaiseksi koneita pitää monesti opettaa, mutta koneet voivat myös itse oppia yhtä sun toista. Odoonkin on tulossa lisää koneoppimista myöhemmin ensi syksynä.

Tunnetko Odoo Voicen? 

Äänentunnistukseen liittyvä teknologia on hyvin suosittua, sillä se vapauttaa kädet. Odoosta löytyy Voice App. Sen puitteissa toimii virtuaaliassistentti Lisa. Lisaa voi pyytää kertomaan aamulla, mikä on tikettitilanne ja sitä voi pyytää perustamaan asiakkaan. Keinoäly tuo helpotusta arkeen, kun teknologia valjastetaan palvelemaan ihmistä. Katso lisää Odoo Voice Appistä tästä. Linkki siirtyy Odoon Youtube-kanavalle. Mikäli olet kiinnostunut workshopista, jossa voimme pohtia yhdessä Sinun liiketoimintasi tuottavuutta parantavaa automaatiota, ethän epäröi, vaan ota heti meihin yhteyttä

Hyvää kesää!

Olemme paikalla satoi tai paistoi. 

GDPR-vaatimusten mukainen toiminta, SprintiIT:n tietosuojaseloste.

Tarvitsetko apua GDPR:n mukaisessa toiminnassa? Kysy meidän palveluistamme.

Palautteet ja kysymykset uutiskirjettä koskien voi laittaa tämän linkin kautta.

Tutustu uutisiin ja äänestä paras juttu!

Kutsumme kaikki uutiskirjeen lukijat kehittämään MOTIONia. Kaikkien palautetta antaneiden kesken arvotaan kaksi kertaa neljän Finkinon sarjaleffalipun erät.

Anna palautetta


Unifaun  päivittää logistiikan

SprintIT on solminut yhteistyösopimuken Pohjoismaiden johtavan kuljetusjärjestelmäratkaisujen toimittajan, Unifaunin kanssa.

SprintIT:n ja Unifaunin  y hteistyö avaa aikaisempaa laajemman palveluvalikoiman kuljetusten tilaamiseen ja seurantaan. Tämä helpottaa  kuljetusten hallintaa. Integroitu ratkaisu pois SprintIT:n asiakkailta turhia työvaiheita ja automatisoi arjen hallintaa. 

Tavarat saapuvat nopeasti, ajoissa ja hyvässä kunnossa tilaajilleen.

Lue lisää

Pupesoft lähti Kykylaaksoon

Tampereen ammattikorkeakoululla eli TAMKissa on kehitetty todentuntuinen oppimismalli, Kykylaakso, johon uudet opiskelijat pääsevät mukaan aloittaessaan liiketalouden opinnot. Mukana yhteistyössä ovat SprintIT ja Pupesoft.

Kykylaakso-oppimismallissa teoriaopintoja täydennetään  käytännön harjoittelun avulla itse perustamalla yritys tai tekemällä harjoitustöitä yrittäjille. Yhtenä oppimisympäristönä on Pupesoft-toiminnanohjaus. Se on avoimen lähdekoodin teknologia, jonka käytön tuki on osa SprintIT:n ja TAMKin yhteistyösopimusta.

Opinnot ja tekemällä oppiminen on integroitu sulavasti.

Lue lisää

Snowek luottaa Odoon

Snowek suunnittelee uuden vuosituhannen katujen huoltoon soveltuvia koneita, jotka kestävät käyttöä ja ovat kevyitä ja ympäristömyötäisiä. 

Ketterä koneiden suunnittelija ja valmistaja Snowek siirsi Odoon kaiken asiakas-, valmistus- ja varastotiedon. Ketterästi toimiva kasvava vientiyritys valitsi kumppanikseen SprintIT:n ja projekti tehtiin valmiiksi viidessä kuukaudessa. Myyntijohtaja Antti Nikkanen kiittelee Odoon ominaisuuksia ja pyrkii siihen, että jatkossa heillä on vain yksi ohjelma käytössä, ja se on Odoo.

Odoo on ohjelmistona valovuoden edellä muita.

Lue lisää


Transparentti talous

Ulkoisen ja sisäisen laskennan tuloslaskelmat ja taseet voidaan tehdä läpinäkyvästi. 

Yrityksen liiketoiminnan ja kannattavuuden kannalta oleelliset tunnusluvut saadaan automaattisesti jokapäiväseen käyttöön Odoosta. Budjetti- ja muiden poikkeamien seuranta onnistuu kätevästi nykyaikaisesta ohjelmistosta. 

Erota  numeromerestä se oleellinen.

Poraudu tietoon

Odoossa p orautuminen raportista dataan on mahdollista, koska i nfoikkuna laajenee aikasarjaraporttien ansiosta.

Lue lisää konsultti  Stefan Östmanin  ajatuksia raportoinnin kehittymisen tuomista mahdollisuuksista.

Lue lisää


Big Data -trendit 2018

Big Dataan eli laajoihin tietomääriin perustuva analytiikka antaa sen hallitseville yrityksille etumatkaa. Sokerina pohjalla Odoon vinkit datan hallintaan.

Big Datassa on kyse siitä, että  laaja määrä tietoa muutetaan faktoiksi, analyyseiksi ja siitä johdon näkemyksiksi sekä menestyshankkeiksi. Tänä päivänä ympäri maailmaa jo  kuusi miljoonaa kehittäjää työskentelee päätoimisesti Big Datan kimpussa.

80 prosenttia haluaisi johtaa tiedolla, mutta siinä onnistuu alle 40 prosenttia yrityksistä ja yhteisöistä.

Lukujen murskaaminen on jo lähes puolelle yrityksistä arkipäivää. Odoon avulla yrityksen tiedot ovat yhdessä paikassa, eivätkä hajallaan pistemäisissä sovelluksissa, joiden kautta ei saa tasajalkaa pomppimallakaan näkymää koko arvoketjuun. 

IoT:n kerää dataa

Myös IoT eli esineiden internet on teollisuudessa tätä päivää. Siihen ei ole vielä kovin selvää näkymää, milloin tavallinen kuluttaja tulee hyötymään esimerkiksi Google Home’n kaltaisista kodin elekroniikkaan liittyvistä palveluista. Kuitenkin se aika, jolloin joku muutkin kodinkoneet kuin läppäri on yhteydessä internetiin, ei ole kaukana. 

Internetissä on Gartnerin mukaan jo  yli 20 miljardia esinettä. Silloin, kun perheen jääkaappi ja makuuhuoneen herätyskello on yhteydessä nettiin lisääntyy varmasti myös kasvava kiinnostus kodinelektroniikan tietoturvaan.  Esineiden internetin kehitystä kannattaa alkaa seuraamaan omalla toimialallaan jo tänään. 

Sokerina pohjalla: TechHack 

Näin syötät suuria määriä dataa Odoon.

avaa esitys


Kiinnostuitko? 

Hanki lisätietoa ajankohtaisista teknologia-aiheista meidän asiantuntijoiltamme. 

Me olemme SprintIT - Experts in Motion.

  Ota yhteyttä


 Attach a file