Odoo Tour kävi Suomessa

Odoo Tour -tapahtuma järjestettiin Suomessa jo toista kertaa. Alla kuvagalleria tapahtumasta. Tutustu myös tekstiin kuvien alla siitä, mitä uutta Odoon ja SprintIT:n päivitykset tuovat järjestelmään, etenkin sen taloushallinnon osioon.

Odoo CMS - Gallery sample
Odoo CMS - Gallery sample
Odoo CMS - Gallery sample
Odoo CMS - Gallery sample
Odoo CMS - Gallery sample
Odoo CMS - Gallery sample

Täyden tusinan Odoo Tour jalkautui suomeen

Odoon 12. versio lanseerattiin Suomessa kansainvälisesti tutun Odoo Tour -tapahtuman merkeissä. Mukana oli järjestelmää käyttäviä asiakkaita, yrityskohtaisia käyttöönottoja ja räätälöintejä tukevia kumppaneita, teknisiä kehittäjiä sekä Odoon Belgian pääkonttorin edustajia. Kaikille avoin tilaisuus keräsi toista sataa henkeä Crowne Plazan talvipuutarhaan torstai-iltana marraskuun 15. päivänä.

Odoo on ERP-käyttöjärjestelmä, jonka avulla yhä useampi suomalainen yritys hoitaa asiakkuuksien, varastojen ja talouden hallintaa. Odoo on suosittu sen modulaarisuuden vuoksi ja myös siksi, että sen avulla voi hyvin joustavasti tukea yrityksen jo olemassa olevia prosesseja. 

Tekoäly mainittu
Ennakkotiedoissa oli jo mainittu tekoälyn käyttö, joka näkyy lähinnä automaattisina ehdotuksina perustuen käyttäjän syöttämiin tietoihin sekä muihin automaattisiin ehdotuksiin esimerkiksi yritystietojen osalta. Nämä ovat suomalaisille hyvin tuttuja ominaisuuksia ja siten tervetulleita myös Odoohon. Odoon satunnaiskäyttäjällä ei siis ole vaaraa ajautua Matrix-tasoiseen keinotodellisuuteen. 

SprintIT:n tarina jatkuu
Uuden versiopäivitykseen liittyy aina odotuksia, ja näitä lunastamassa olivat tilaisuudessa sekä Odoon että muun muassa SprintIT:n henkilöstö. Marko Happonen kertoi SprintIT:n tarinan: vuodesta 2014 on tultu pitkälle, ja yrityksellä on nyt Odoo-kultakumppanuus ja asiakkaiden projekteja on hoitamassa 36 hengen tiimi Suomessa ja Intiassa.

Odoo 12 uutuuksia

Charlotte Gelin Belgiasta esitteli uuden dokumenttienhallintajärjestelmän, KPI-raportteja sekä kirjanpitoyritykselle tarkoitetut työpöytänäkymät. Myös varastonhallinnan viivakoodikäyttöliittymää oli parannettu edelleen. Kätevä multi-company -toiminto ulottuu nyt aikaisempaa paremmin verkkosivustoon ja verkkokauppaan mahdollistaen esimerkiksi eri asiakasryhmien palvelun ja asiakaskohtaisen hinnoittelun. Gelin kävi myös läpi Odoo Studio -työkalua, jolla tavalliset käyttäjät voivat tehdä Odoo-järjestelmään esimerkiksi kokonaan uusia näkymiä, kenttämuutoksia tai luoda vaikkapa kokonaisen uuden sovelluksen. Uutta oli myös tulosteiden helppo muokkaus Studio-työkalulla. 

Taloushallinnon työkalut kehittyvät harppauksin

Lopuksi Financial Lead Konsta Aavaranta esitteli SprintIT:n mittavaa panostusta taloushallinnon lokalisaatioon, jotka ovat nyt valmiita otettaviksi käyttöön. 

Asiakkaat ovat näitä pyytäneet ja toiveita on kuunneltu.

SprintIT:n taloushallinnon kehitystiimi on vuoden 2018 aikana rakentanut Odoo-järjestelmään muun muassa laskujen kierrätys- ja hyväksymisprosessin, verottajayhteyden ja uuden maksatusinfrastruktuurin sekä sisäisen laskennan raportteja. Nämä tuovat lisäarvoa jo olemassa olevien pankki- ja verkkolaskuliittymien ja ulkoisen laskennan raporttien päälle. Lisäksi hän mainitsee, että SprintIT:n verkostoon kuuluu useita tilitoimistoja, jotka ovat valmiita palvelemaan Odoo-kirjanpitoon liittyen.