Kas­vun työ­ka­lut -pod­cast

"En ole itse päivääkään täällä stressannut kuunvaihdetta"

CFO Konsta Aavaranta, SprintIT

Miten valjastan datan yrityksen kasvun tueksi?


Datan hyödyntäminen on ollut pitkään yritysjohtajien kestosuosikkiaiheita. Monissa yrityksissä ollaan kuitenkin asian suhteen vielä lapsen kengissä. Itewikin tutkimus Talouden ja hankinnan tila 2020 osoitti, että yli puolet yrityspäättäjistä haluaa edelleen keskittyä parantamaan datan analysointikykyään. 


Podcast-sarjamme alkaa jaksolla, jossa talousvelhomme CFO Konsta Aavaranta ja seniorikonsultti Stefan Östman keskustelevat kestosuosikkiaiheesta ja etsivät konkreettisia ja käytännönläheisiä vastauksia kysymyksiin.

 Kuuntele Spotifyssä

Mitä talousjohtaja hyötyy yhden järjestelmän taktiikasta?


Yrityksillä voi helposti olla toistakymmentä eri järjestelmää käytössä. Kaikki käsittelevät dataa omalla logiikallaan, ja tiedon täsmäyttäminen järjestelmien välillä on aikaa vievää. 


Yhdellä  järjestelmällä operoitaessa kaikilla on ajantasainen tieto projektien tai tuotannon edistymisestä sekä kannattavuudesta. 


CFO Konsta Aavaranta ja seniorikonsultti Stefan Östman keskustelevat yhden järjestelmän taktiikan eduista.

 Kuuntele Spotifyssä

Miten vertailla taloushallinnon järjestelmiä yrityksen käyttöön?


Yrityksen taloushallinnonjärjestelmän valintaan ei ole yhtä oikeaa tietä. Tarpeet vaihtelevat elinkaaren eri vaiheissa. 


Nopeasti kasvavalle tai Suomen rajojen ulkopuolelle laajentavalle yritykselle tulee nopeasti eteen paljon uusia tarpeita erityisesti raportoinnin ja analytiikan suhteen.


Tässä jaksossa Konsta Aavaranta ja Matti Immonen pohtivat, miten eri järjestelmiä voikaan laittaa paremmuusjärjestykseen.

 Kuuntele Spotifyssä

Onko tilitoimistollasi valmiudet tuottaa aitoa lisäarvoa yrityksellesi?


Kasvun työkalut -podcastin vieraana tilitoimistokonserni Faktacountin toimitusjohtaja Tomi Lerto

Tässä jaksossa keskustellaan siitä, miksi tilitoimistojen tulisi olla kiinnostuneita asiakasyritystensä toiminnanohjausjärjestelmäprojekteista ja olla tiiviisti mukana myös käyttöönotossa. Näin varmistetaan, että tilitoimisto kykenee tuottamaan aitoa lisäarvoa asiakasyritykselle.


 Kuuntele Spotifyssä

Sujuva yhteistyö tilitoimiston ja ohjelmistotoimittajan kanssa uuden ERPin käyttöönotossa


Kun yritys ottaa käyttöön uuden toiminnanohjausjärjestelmän, se vaikuttaa myös tilitoimiston arkeen. Käyttöönotto on yritykselle hyvä piste arvioida oman tilitoimiston kykyä palvella kokonaisvaltaisena taloushallinnon konsulttina pelkkien transaktioiden kirjaamisen sijaan.


Miten ERP-järjestelmän vaihdoksessa varmistetaan käyttöönoton sujuvuus kaikkien toimijoiden näkövinkkelistä? Tätä pohditaan yhdessä Sari Malkin kanssa.


 Kuuntele Spotifyssä

Tiedolla johtaminen asiantuntijaorganisaatiossa. Parhaat vinkit raportointiin.


Tiedolla johtaminen asiantuntijaorganisaatiossa on yksinkertaistettuna ihmisten työajan ja työn tuottaman katteen mittaamista. Käytännössä asia asia kuitenkin monimutkaisempi, sillä nykyisin projektit ovat isoja ja kompleksisia ja vaativat usein monenlaista ja -tasoista osaamista.


Kasvun työkalut -podcastin vieraana toimitusjohtajamme Roy Nurmi, jolla on yli 20 vuoden kokemus asiantuntijaorganisaatioiden vetämisestä sekä isojen organisaatioiden tiedolla johtamisesta. 

 Kuuntele Spotifyssä

Säästä 80% työaikaa. Miten liikkeelle talouden automatisaatiossa?


Modernin talousjohtajan rooli on paljon muutakin kuin talouden vetämistä. Se on prosessien parantamista ja tehostamista. Taloushallinnon automatisaatiolla vapautat organisaatiosi aikaa merkityksellisten asioiden kehittämiseen, sisäisten asiakkaiden palvelemiseen ja oman business partner - asemasi vakiinnuttamiseen.


Konsta ja Stefan jakavat omat parhaat kokemuksensa siitä, mitä on hyvä ottaa huomioon, kun yrityksessä aloitetaan rutiinitehtävien automatisointi.


 Kuuntele Spotifyssä

Sinua saattaisi kiinnostaa myös webinaarimme:

Webinaari: Näin hoidat tilinpäätöksen tehokkaasti Odoolla

SprintIT Odoo taloushallinnon paketilla hoidat tilinpäätöksen ja tase-erittelyt ilman suurta päänvaivaa. Webinaarissa kerromme parhaat niksit  ja tärkeimmät havainnot siitä, miten teet tilinpäätöksen tehokkaasti Odoolla.

Lataa tallenne tästä

Webinaari: Odoo-taloushallinto

Jääkö sinulla riittävästi aikaa tuottavaan työhön? Teetkö päätökset mutuun vai reaaliaikaiseen dataan perustuen? Taloushallinnon ohjelmistovalinnalla on hämmästyttävän suuri vaikutus koko yrityksen tuottavuuteen.

Lataa tallenne tästä

Katso myös muut webinaarimme!

Tutustumme webinaareissamme Odoon eri toiminnallisuuksiin, uutuuksiin sekä parhaisiin käyttövinkkeihin.

Joka toinen tiistai järjestämme myös Odoo-demoja.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä

Kiinnostuitko Odoo-taloushallinnosta tai tilitoimistokumppanuudesta?

Ole yhteydessä, niin jutellaan lisää!