Odoo ERP val­mis­ta­val­le teol­li­suu­del­le

 
Odoolla hallinnoit kaikkia valmistavan yrityksen prosesseja ostoista laskutukseen yhdessä järjestelmässä. Odoon valmistusmoduuli on yksi Odoo ERPin käytetyimmistä sovelluksista maailmalla. 
 

Ota yhteyttä

Odoolla ohjaat valmistuksen materiaalivirtoja, valmistuksen työvaiheita ja henkilöresursseja tehokkaasti. Suuri osa rutiinitehtävistä voidaan automatisoida, jolloin aikaa jää tuottavaan työskentelyyn.

Odoon all-in-one ohjelmistolla hallinnoit yhdellä järjestelmällä kaikkia valmistavan yrityksen toimintoja myynnistä laskutukseen ja ajantasaiseen kirjanpitoon asti. 


Odoo kattaa kaiken, mitä valmistavan yrityksen tehokas johtaminen vaatii

Odoossa on kymmeniä vakio-moduuleita, jotka integroituvat automaattisesti toisiinsa. Sen lisäksi me SprintIT:llä kehitämme jatkuvasti suomalaisten yritysten tarpeisiin vastaavia lisätoimintoja. Maailmanlaajuinen kumppaniverkosto varmistaa omalta osaltaan, että toiminnot kehittyvät koko ajan vauhdilla eteenpäin.

Odoolla hoidat kaiken yhdessä järjestelmässä.  Esimerkiksi näin:


1. Teet myyntitilauksen, joka synnyttää automaattisesti 
(make-to-order) valmistuspyynnön ja tarkistaa tuotantosuunnitelman.


2. Valmistuspyyntö eli tuotantotilaus varaa varastosta tarvittavat raaka-aineet, materiaalit tai komponentit. Valmistuspyyntö tekee myös automaattisen ostotilauksen sopimuskumppanille tuotteen täydennystilaussääntöjen perusteella.


3. Varastot ja varastokirjanpito ovat aina ajan tasalla. Varasto-, tuotanto- ja osto-moduulit on synkronoitu keskenään. Tuotannon raaka-ainetarpeet ja mahdolliset puutteet huomataan ajoissa.


4. Tuotantolinjalla työskentelevä avaa tuotantosuunnitelman perusteella työpistekohtaisen työtilauksen työohjeineen ja kuittaa työn aloitetuksi. Työlle voidaan kirjata poikkeamia (laatu, määrä, lisämateriaali tai lisätyövaihe). 


5.  Työn valmistuttua kirjataan esim. käytettyjen komponenttien sarjanumerot ja luodaan valmistetulle tuotteelle oma sarjanumero.


6. Projektimoduulilla 
hallinnoidaan asiakaskohtaisesti räätälöitävien (engineered to order) tuotteiden suunnittelu, valmistaminen ja toimitukset. Myös budjetointia, katelaskentaa ja laskutusta seurataan projektilla.  


 7. Valmiille tuotteelle tilataan kuljetus edullisimmalla mahdollisella rahtivaihtoehdolla suoraan Odoosta ja lähetyksen jälkeen luodaan e-lasku automaattisesti. 


 8. Tiedot päivittyvät kirjanpitoon asti ilman viiveitä. Samalla saadaan näkyviin myydyn tuotteen kate ja kannattavuus.    9. Odoon kenttätyötoiminnoilla hoidat asiakkaalle toimitettujan laitteiden määräaikaishuollot ja vikakorjaushuollot kustannustehokkaasti ja oikea-aikaisesti.  


10. Asiakkaan tiedot päivittyvät laiterekisteriin käynnin perusteella, ja laiterekisteri muistuttaa tulevista huolloista kenttähuollon tiimiä.


11. Verkkokauppa vastaa valmistavan teollisuuden B2B-tyyppisiin tarpeisiin. Esim. kone- ja varaosamyynti voidaan hoitaa suoraan Odoon verkkokaupassa. Vuokrausmoduulilla onnistuu myös laitteiden vuokraaminen.


12.  Kaikki tieto päivittyy Odoo-raporteille automaattisesti. Käyttäjät ja käyttäjäryhmät voivat rakentaa itselleen haluamansa raportit Odoon Työpöytä -raportointityökaluun (Dashboard).


Kaikkien edellä mainittujen toimintojen tapahtumat päivittyvät automaattisesti kirjanpitoon. Olemme lokalisoineet Odooseen suomalaisiin tarpeisiin vastaavan taloushallinnon ohjelmiston, minkä ansiosta Odoo-käyttäjien reagointikyky poikkeustilanteisiin on nopeaa ja päätöksenteko perustuu aina faktaan.  

Vaikka Odoo taipuu melkein mihin tahansa, on joissakin tapauksissa järkevää pitää kiinni jo käytössä olevista hyvin toimivista järjestelmistä. Esimerkiksi joillekin yrityksille oma tuotekonfiguraattori on sellainen, josta ei välttämättä haluta luopua. Silloin se on järkevää integroida Odooseen. Avoimen lähdekoodin vuoksi integraatio toiseen järjestelmään onnistuu Odoossa aina.

Odoo tukee Tamturbon kunnianhimoisia kasvutavoitteita

Tamturbo käyttää Odoota tuotannon ohjaukseen, materiaalivirtojen hallinnointiin sekä varaston ja talouden hallintaan. Tamturbolle tärkeintä Odoon valinnassa oli läpinäkyvyys toimintaan, ketterä kehitettävyys ja kilpailukykyinen hinnoittelu.

“Se, että kaikki tieto on läpinäkyvästi saatavilla, on merkittävä Odoon etu. Kaikki tieto, mitä arjessa tarvitaan, on helposti saatavilla Odoosta”, toteaa Marja-Leena Niemenmaa, Tamturbon talousjohtaja.

“Meille on tärkeää, että järjestelmä skaalautuu mukanamme ja voimme yhdellä alustalla toteuttaa monenlaisia ratkaisuja. Tämän ansiosta säästämme tulevaisuudessa integraatio- ja lisenssikuluissa. Kun kaikki on yhdessä järjestelmässä, on vähemmän rajapintoja ja järjestelmiä ylläpidettäväksi.”

Asiakasreferenssit

Haluaisitko sinäkin hoitaa kaikki yrityksesi toiminnot yhdessä järjestelmässä?

Tutustu meihin sekä Odooseen ottamalla rohkeasti yhteyttä!