Odoo Sähköinen laskutus

Sähköinen laskutus  pitää rahavirrat liikkeellä ja vapauttaa henkilökuntasi rutiinitöistä

Eroon rutiinitöistä

Laskutus on olennainen osa kaikkea liiketoimintaa. Ellei talosta lähde laskuja, ei sisään tule rahaa. Siksi tehokas laskutusprosessi on kaikkien yritysten elinehto.

Toisaalta kukaan ei pidä rutiinitöistä. Jos yrityksessäsi laskut vielä tulostetaan, kuoritetaan ja kuljetetaan käsin postilaatikkoon postin kuljetettavaksi, kaipaa yrityksesi laskutusjärjestelmä päivittämistä. Sähköisen laskutusjärjestelmän käyttöönotto tuo sinulle etuja, olipa laskujesi määrä kymmenen tai kymmenentuhatta laskua kuukaudessa.

Huhtikuusta 2020 alkaen EU:n laki on velvoittanut B2B-kauppaa käyviä yrityksiä käyttämään verkkolaskuja.

Laskujen lähettäminen

Sähköisen laskutuksen sovellukset ovat kaikenkokoisten yritysten ulottuvilla eikä sähköisen laskutuksen käyttöönotto ole enää iso IT-projekti.

Rekisteröit vain sähköiseen laskutukseen soveltuvan ohjelmiston käyttöön, teet laskun, painat nappia, ja laskusi lähtee vastaanottajalle.

Helposti, vaivattomasti, ja käsin koskematta.

Laskujen vastaanottaminen

Lähetä laskuttajillesi sähköinen osoitteesi, johon vastaanotat laskuja. Tämän jälkeen sähköisen laskutuksen ohjelmisto lukee laskut suoraan verkosta. Jos sinulle riittää laskujen lukeminen maksamista varten, ja tilitoimistosi hoitaa laskujen tiliöinnin, et tarvitse muuta.

Jos haluat ohjelmistosi hoitavan automaattisesti myös laskujen tiliöinnin, vaatii se pieniä lisämäärityksiä ohjelmistoon. Kokonaan sähköistetyssä taloushallinnossa ohjelmisto myös tiliöi laskut suoraan kirjanpitoon, jolloin et joudu maksamaan tilitoimistolle tästäkään palvelusta.

Sähköinen laskutus Odoossa

Odoo tarjoaa valmiit sähköisen laskutuksen rajapinnat sisään ja ulos.

Käyttöönotto tapahtuu tunnissa, minkä jälkeen järjestelmä on valmis lähettämään ja vastaanottamaan sähköisiä laskuja.


Kysy lisää taloushallinnon asiantuntijoiltamme!

Nopeus

Saatavasi kotiutuvat nopeammin lyhyelläkin maksuajalla, kun laskun toimitus perille ei vie useita päiviä. Laskusi ei huku postin jakelussa.

Edullisuus

Ostolaskuissa et maksa laskutuslisiä. Myyntilaskuissa säästät printtauksesta ja postituksesta aiheutuvat kulut.

Tietoturvallisuus

Huijarit eivät pääse käsiksi e-laskuihin, toisin kuin paperi- ja sähköpostilaskuihin.

Läpinäkyvyys

Kokonaiskuva: saat raportit, seurannan ja tiliöinnit sähköiseksi. Myös hyväksynnät onnistuvat sähköisesti, jopa mobiilisti. Käsittelystä jää jälki ja arkistointi helpottuu.

Kansainvälisyys

EU-kauppa selkiytyy, kun tietokentät yhtenäistetään koko EU-alueella. EU:n verkkolaskulaki astuu voimaan huhtikuussa 2020.

Ympäristö

Verkkolaskussa ei kuluteta eikä kuljeteta paperia.

Näin lähetät ja vastaanotat verkkolaskun Odoossa

EU:n verkkolaskulaki astui voimaan 1.4.2020

Huhtikuusta 2020 alkaen yrityksillä on ollut oikeus saada toiselta yritykseltä lasku sähköisessä muodossa nk. verkkolaskuna. Laskun tulee myös sisältää tiettyjä pakollisia laskutustietoja, joita Suomen laki ei aiemmin vaatinut. Laki koskettaa kaikkia yli 10 000 euron liikevaihdon yrityksiä, jotka myyvät tuotteita tai palveluita toisille yrityksille (B2B).

Lain nojalla yrityksellä on oikeus jättää laskut maksamatta, jos toimittajayritys ei lähetä laskua sähköisessä muodossa (verkkolaskuna). Suuret yritykset vaativat kaikilta toimittajiltaan verkkolaskuja uusimmissa verkkolaskuformaateissa.

Jos yritys ei pysty toimittamaan verkkolaskuja asiakkailleen, voi myyntisaatavien kotiuttaminen hankaloitua tai viivästyä. 

Haluatko automatisoida laskutuksesi?
Vastaako teidän yrityksenne ohjelmistot ja toiminnanohjaus uusimpia verkkolaskuformaatteja? Tarvitsetko apua päivittämisessä?