Odoon avulla sujuvasti osaksi kansainvälistä ympäristöä
Innotiimin asiakastarina

Laaja-alaisen toiminnanohjausjärjestelmä Odoon avulla Innotiimi-ICG toimii joustavasti osana suurta eurooppalaista konsulttiyritystä. Järjestelmän käyttöönoton ja ylläpidon kumppaniksi valikoitui Suomessa korkeimman gold-tason Odoo-partneri SprintIT. SprintIT oli valmis hyppäämään mukaan haastavaan projektiin, jossa päätoimittaja on ulkomailla ja SprintIT hoitaa taloushallinnon osuuden Suomessa.


Eurooppalainen ICG Integrated Consulting Group on konsulttiyritys, joka kehittää kestäviä muutosprosesseja yhdessä johtajien ja työntekijöiden kanssa. Suomessa toimiva Innotiimi-ICG  kuuluu ICG-ryhmään.

Innotiimi-ICG:n konsultit tarjoavat muun muassa prosessijohtamisen konsultointiin, innovaatioprosessin muutosjohtamiseen ja yleisesti johtamisen kehittämiseen liittyviä palveluita.

– Meillä on noin 140 konsulttia yhteensä 12 Euroopan maassa. Tavoitteenamme on auttaa ihmisiä käyttämään osaamistaan ja resurssejaan yhdessä parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo Innotiimi-ICG:n johtotiimin jäsen Mikko Lehtonen.

Kansainväliseen ympäristöön sopiva järjestelmä

Lehtonen vastaa työssään Innotiimi-ICG:n markkinoinnista ja käytettävistä järjestelmistä. Uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto sai alkunsa, kun aiempi järjestelmä ei enää pystynyt tarjoamaan sitä, mitä Innotiimi-ICG tarvitsi.

– Lähdimme koko ICG-ryhmässä uusimaan käyttämiämme järjestelmiä pari vuotta sitten. Se, mikä oli ehkä kuuminta hottia parikymmentä vuotta sitten, ei enää toiminut ja vastannut tämänhetkisiä tarpeitamme, Lehtonen virnistää.

Sopivaa järjestelmää etsittiin pitkään. Pitkien keskustelujen jälkeen Odoo osoittautui lopulta parhaimmaksi vaihtoehdoksi, koska se tarjosi Innotiimi-ICG:lle mahdollisuuden toimia monen eurooppalaisen yksikön ympäristössä.

– Odoon avulla pystymme toimimaan kansainvälisessä ympäristössä joustavasti, Lehtonen toteaa.

Toimiva perusratkaisu

Monista mahdollisista Odoo-kumppaneista Innotiimi-ICG päätyi valitsemaan juuri SprintIT:n sen takia, että heillä oli tarjota valmis paketti suomalaiseen taloushallintoon.

– SprintIT oli valmis hyppäämään mukaan monimutkaiseen projektiimme, jossa päätoimittaja oli ulkomailla. SprintIT toimii taloushallinnon toimittajanamme Suomessa , Lehtonen sanoo.

Odoon käytön voi opetella vaiheittain

Tällä hetkellä Innotiimi-ICG:llä ja koko ICG-ryhmässä käytännössä kaikki työntekijät käyttävät Odoota hyvin laajasti – sitä käytetään niin laskutukseenmyyntiin kuin markkinointiinkin. Yhdeksi Odoon eduksi Lehtonen kokeekin käyttöönoton helppouden.

– Odoon hyöty on meille ollut se, että sen käytön voi opetella vaiheittain. Kaikkea ei tarvitse osata kerralla , hän sanoo.

Toimivaa yhteistyötä SprintIT:n kanssa

Yhteistyö SprintIT:n kanssa on Lehtosen mukaan toiminut alusta asti joustavasti, mutta samalla jämäkästi. Ydinasioihin päästiin kiinni heti. Kaikkea mahdollista ei lähdetty tekemään, vaan juuri se, mitä Innotiimi-ICG tarvitsi.

– Yksi iso plussa oli se, että he eivät jättäneet testausta asiakkaalle. Kun speksasimme tarvittavat asiat, saimme valmista takaisin. Saimme siis hyvälaatuisen toimituksen kerralla , Lehtonen kiittelee.

– Taloushallintomme prosessi on jo nyt virtaviivaistunut. Myös myynnin, toteutuksen ja laskutuksen osalta prosessit ovat vakiinnuttamisvaiheessa niin, että Odoo saadaan kiinteäksi osaksi arkipäiväistä työtämme , Lehtonen kiteyttää.

Etsitkö sopivaa järjestelmää kansainvälisen yhtiön johtamiseen?

Odoo on globaali, lokaalisti tuettu.

Lue myös nämä