Kaipaatko tehoa toimintaasi?
Modernin ERP-järjestelmän avulla automatisoit rutiineja
Pohditko usein, miten voisit lisätä tehoa ja tuottavuutta yrityksesi toimintaan?
Arvaan, että vastauksesi on kyllä. Useimmissa kasvuyrityksissä mietitään tätä päivittäin.
Hyödyntämällä nykyaikaista toiminnanohjausjärjestelmää, jossa tieto on kaikkien saatavilla, parannat konkreettisesti tehokkuutta. Yllättävän monissa suomalaisyrityksissä pyöritellään vielä erilaisia exceleitä ja wordejä, siirretään manuaalisesti tietoa järjestelmästä toiseen ja rakennetaan kalliita integraatioita eri järjestelmien välille. Sekalaisen järjestelmäviidakon vuoksi liiketoimintapäätöksiä saatetaan tehdä hihasta ravistellun mutu-tiedon perusteella.
Listasimme alle viisi vinkkiä, mitä ottaa huomioon toiminnanohjausjärjestelmän hankinnassa.
Vinkki 1: ERP-projektin aloitus
Keskity hallittuun kokonaisuuteen, joka palvelee juuri sinun tarpeitasi
Usein asiakkaamme haluavat päästä eroon satojen excel-taulukoiden ja useiden eri järjestelmien ylläpidosta. On tavallista, että yrityksen kasvaessa on vähitellen otettu käyttöön mitä erikoisempia järjestelmiä: talouden- ja varastonhallinnan järjestelmät, tuotannonohjaukselle omansa ja vielä markkinoinnille ja myynnille omat erikoisohjelmistonsa. Samalla henkilöstöasioita ja projektinjohtoa saatetaan hoitaa erillään muista järjestelmistä. Tämä johtaa siihen, että aikaa kuluu tiedon päivittämiseen järjestelmien välillä, ja lopulta kukin osasto tarkastelee samoja asioita hieman eri lukujen valossa.
Yhden järjestelmän taktiikka varmistaa, että kaikilla työntekijöillä, kumppaneilla ja tarvittaessa asiakkaillakin on aina saatavilla oikeat ja ajantasaiset luvut ja tiedot.
“Johtajan tärkein tehtävä on helpottaa työntekijöiden työtä, tiedon löytymistä ja tiedolla johtamista. Sen ei pitäisi olla IT-järjestelmien ostamista, hallintaa ja integrointia", toteaa perustajaosakkaamme Roy Nurmi. Royn kirjoittamasta blogista selviää miksi suomalaiset ovat ajautuneet monen järjestelmän loukkuun.
Lue:
“Kuinka monta it-järjestelmää yritys tarvitsee?”
Talousosastolla saatetaan käyttää useita järjestelmiä yksinomaan taloushallintoon. Usean järjestelmän taktiikka hidastaa reagointikykyä ja saattaa johtaa päätöksentekijöitä harhaan.
Lue myös:
"Yhden järjestelmän taktiikalla nopeampaa päätöksentekokykyä"
Vinkki 2: ERP-järjestelmän valinta
Valitse järjestelmä ja sille toimittaja, jotka ovat vahvoja tekijöitä myös tulevaisuudessa
ERP-järjestelmän valinnassa on syytä katsoa pitkälle horisonttiin. Vaikka itse käyttöönotto kannattaa tehdä lyhyinä ja tehokkainta sprintteinä, on kaukokatseisuuskin hyväksi. Haluat varmistaa, että valitsemallasi ohjelmistolla on vankka kehittäjäpohja myös tulevaisuudessa eikä sen tuki yhtäkkiä lopu.
Avoimen lähdekoodin pilvipohjaiset toiminnanohjausjärjestelmät kasvattavat suosiotaan, eikä suotta. Avoimuus takaa ketterän kehityksen, integraatiot, palvelun jatkuvuuden ja laadun sekä nopean bugikorjauksen.
Lue täältä
vastauksia yleisimpiin avoimen koodin ERP-järjestelmiin liittyviin kysymyksiin.
Odoo on avoimen lähdekoodin ohjelmisto,
jolla on tuhansia kehittäjiä ympäri maailman. Miljoonat käyttäjät ja yhteistyöyritykset varmistavat, että kehittäjien mielenkiinto tuotteeseen pysyy vahvana tulevaisuudessakin. Odoo on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava ja kehittyvä toiminnanohjausjärjestelmä.
Vinkki 3: Järjestelmän ja toimittajan joustokyky
Varmista, että valitsemasi järjestelmä joustaa ja sen toimittaja hallitsee ketterät menetelmät
Perinteiset suuret ERP-järjestelmät ovat tyypillisesti suljettuja alustoja, jotka on suunniteltu toimimaan tietyllä tavalla. Tänä päivänä maailma ympärilläsi muuttuu kiivaammin kuin koskaan aiemmin. Ainoa pysyvä asia on jatkuva muutos. On tärkeää, että valitset käyttöösi järjestelmän, joka muokkautuu yhtä hyvin tämän päivän tarpeisiisi kuin tarpeisiisi, joita et osaa vielä edes kuvitella.
Meidän toimittamana toiminnanohjausjärjestelmä otetaan käyttöön lyhyen ja tehokkaan määrittelyvaiheen (PoC) jälkeen ketterästi sprinteissä. Sprinttaaminen minimoi riskit, kun näet heti alkumetreiltä alkaen, miten järjestelmään yhdessä määritellyt prosessit toimivat käytännössä.
Lue lisää ketterästä palvelustamme
Vinkki 4: Käyttöönottokumppanin valinta
Varmista, että toimittaja ymmärtää koodin lisäksi liiketoimintaasi
Onnistunut ERP-käyttöönotto vaatii yhteisen ymmärryksen tavoitteista ja parhaimmasta tavasta päästä niihin. Jos yritykselläsi on paljon erikoisuuksia ja tarvetta ERPin räätälöintiin, on tärkeää, että valitsemasi kumppani on velhomaisen taitava koodaaja. Mutta jos koodivelhot eivät ymmärrä liiketoimintaasi ja sen tarpeita, voit saada käyttöösi timanttista koodia, joka ei kuitenkaan palvele bisnestäsi.
SprintIT:n asiantuntijoilla on kokemusta yli sadasta ERP-projektista eri toimialoilta. Rekrytoinneissa painotamme liiketoimintaymmärrystä, ja useimmat tiimistämme ovat työskennelleet asiakkaiden parissa, tunnistaen eri toimialojen erityistarpeet.
Olemme auttaneet jo yli sataa suomalaista yritystä ottamaan käyttöön avoimen lähdekoodin ERP-järjestelmän. Meillä on vahva liiketoimintatuntemus ja kokemus teollisen tuotannon, vähittäis- ja tukkukaupan, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen toiminnanohjauksen kehittämisestä.
Vinkki 5: Tunne digitalisaation mahdollisuudet:
Tutustu sanastoon ja termeihin - tiedä mikä on nykyaikaa, mikä passé
Toiminnanohjausjärjestelmiin tutustuminen ja niiden vertailu voi joskus olla työlästä teknisen termistön vuoksi. Listasimme sivustollamme
yleisimmät termit, joista puhutaan toiminnanohjausjärjestelmien yhteydessä. Selitämme termit ja kerromme, miten kyseinen asia hoidetaan perinteisillä ja edistyneillä järjestelmillä.
Bonus:
Ymmärrä, mitkä seikat vaikuttavat ERP-projektisi onnistumiseen
Jotta huolella valittu järjestelmä saadaan tehokkaasti ja kivutta koko yrityksen käyttöön, ota selvää, mitkä seikat määrittelevät projektin onnistumisen. Perehtymisen voit aloittaa blogistamme: "Onnistu toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotossa". Sitoutuneen ja osaavan projektihenkilöstön valinta on tärkein tehtäväsi.
Jos yritykselläsi on paljon asiakas- ja tuotedataa, on datan ammattimaisella ohjelmallisella käsittelyllä erittäin suuri merkitys projektisi aikataulussa ja budjetissa pysymiseen.
Haluatko tehostaa toimintaasi nykyaikaisen toiminnanohjausjärjestelmän avulla?
Asiantuntijamme auttavat löytämään sinulle parhaimman etenemispolun matkalla kohti tehokasta liiketoiminn an ohjausta.