Mitä uutta Odoo 17:ssä?
Suomalaisille yrityksille tärkeimmät pointit yhdessä tunnissa!

Odoon uusin versio 17 julkaistiin Brysselissä 8.11.2023.

Tänäkin vuonna Odoo tuntuu ottaneen kaikkien aikojen suurimman askeleen nopeuden ja tehokkuuden parantamisessa. Samalla kun Odoo julkaisi version 17, se päivitti myös koko yrityksen brändi-ilmeen. Uusi look on freesi ja huoleton, ja se tuntuu kuvastavan aiempaa paremmin nuorekasta ja rohkeasti erilaista tuotetta - Odoota.

Odoo 17:ssä tuli jälleen kerran satoja uusia toiminnallisuuksia, jotka parantavat Odoon  käytettävyyttä ja vahvistavat sen asemaa all-in-one - business-sovelluksena. Hengästyttävän pitkä uusien uusien toimintojen listaus löytyy täältä (Odoo Release Notes).

Listausta paremman kuvan tuotteesta saat kuitenkin webinaaritallenteestamme! 


Odoo-konsulttimme Olli Laiho kahlasi ja testasi läpi kaikki Odoo 17:n uudistukset, valikoi niistä suomalaisille yrityksille tärkeimmät pointit ja tiivisti ne yhteen tuntiin. 

Katso tallenne alta. Aikaleiman avulla löydät helposti webinaaritallenteesta juuri sinua kiinnostavat kohdat.


04:22 Mitä uutta Odooseen tulikaan kolmessa aikaisemmassa versiossa? Tässä webinaarissa keskitymme kuitenkin uusimpaan versioon 17.


05:20 Miksi kannattaa päivittää oma Odoo säännöllisesti?


07:02 Odoo 17 ja sen keskeisimmät uutuudet

Yksityiskohtaisen listan uudistuksista löydät Release Notesista.


08:12 Odoo 17 uusi käyttöliittymä on aiempaa freesimpi ja kevyempi. 


09:25 CRM. Käytettävyys ja datan käsittely on parantunut läpi Odoon. Samoin suorituskyky, mikä näkyy käyttäjälle nopeutena. Odoo 17:ssä on tehokkaat hakuominaisuudet, mikä auttaa löytämään tarvittavat tiedot. Hakuja voi tarkentaa monipuolisilla hakulausekkeilla, samoin tiedon ryhmittely kategorioittain on mahdollista. Nyt Odoossa on myös näppäinhaku-pikakomennot.  Odoo näyttää nyt visuaalisesti tehtävien edistymisen. 


12:38 Tarjousten laatiminen: tarjoukselle on helppo lisätä lisätuotteita ja alennuksia. Uusille, visuaalisille PDF-muotoisille tarjouksille liität tuotekuvat ja liitetiedostot. Laskuja voidaan luoda ja lähettää massoissa.  


17:35 Asiakasportaalista asiakas näkee kaiken omaan asiakkuuteen liittyvät tiedot.  


19:05 Odoo-verkkokauppa ja Odoo-verkkosivut ovat osa Odoo ERPiä. Verkkosivujen ulkonäön muokkaamiseen on tullut paljon uusia mahdollisuuksia. Odoo tukee nyt kuvissa WebP-formaattia, mikä varmistaa saittien nopean latautumisen. Uutena toimintona on mahdollisuus hyödyntää generatiivista Chat GPT:tä muun muassa verkkosivun sisällönluonnissa.


21:30 Supply Chain, valmistus, muokattava tuoteosaluettelo/BOM, valmistustilaus.

Uutena ominaisuutena yleiskatsausnäkymä, mikä helpottaa tuotteen rakenteen ja kustannusten analysointia. Valmistustilauksia voidaan muokata nyt lennosta.


27:00  Tuotannon “Shop Floor” on visuaalinen, helposti tabletilla operoitava näkymä valmistukseen.Valmistuksen eri vaiheet ja laatutsekit näkyvät yhdessä näkymässä. Uudistuksista  huolimatta myös kaikki vanhat näkymät, kuten työpisteittäin tarkastelu, ovat toki edelleen mahdollisia.


29:45 Viivakoodipohjainen valmistus. Lue viivakoodeilla valmistuksessa käytetyt varaosat. Varastosaldot pysyvät ajan tasalla.


31:30 Varastot: ostot, ostokatalogi, varaston ostotäydennykset, automaattiset tulostukset. Aivan uutena “order to max” - toiminne, mikä päivittää tilausten kappalemäärät automaattisesti sen hetkisen varastotilanteen mukaan. Varaston ikäraportti kertoo, kuinka kauan tuotteet ovat olleet varastossa. 


37:55 AI Chat GPT integraatio tekstin luomiseen ja editointiin. Toiminne on kätevä muun muassa asiakaspalvelu-chatin operoijille..


41:30 Projektinhallinta: Ennakkomaksut onnistuu projekteille. Subtaskien entistä parempi hallinta. Tehtävät voidaan luoda esimerkiksi viikoittain toistuviksi. Projekteja voi luoda manuaalisesti suoraan myyntitilaukselta.


44:00 HR:ssä uutta esimerkiksi ylityölaskenta ja ansioluettelot


45:25 Taskit on nyt To Do. Omien tehtävien aikatauluttaminen ja muokkaaminen on helppoa raahaamalla kanban-näkymässä.


46:30 Myy ja palvele asiakkaitasi WhatsAppin kautta suoraan Odoosta. Whatsapp firmatilin-integraatio.


54:20 Q&A
ODOO EXPERIENCE IN A NUTSHELL

Odoo Experience on Odoo-yhteisön vuosittainen tapahtuma, jossa lanseerataan näyttävästi Odoon uusin versio.


Tapahtumassa riittää kuunneltavaa: satoja esityksiä uusista toiminnallisuuksista, asiakastarinoita ja liiketoimintaprosessien kehittämisestä.

SprintIT:n edustus oli tietysti paikan päällä, mutta lisäksi tänä vuonna (2023)  Product Owner Marko Mäkinen piti oman esityksensä "Comparison of real freight costs and selection of pickup locations at eCommerce" tapahtumatorstaina.

 
Katso Markon esitysTapahtumaan osallistui Belgiassa yli 12 000 Odoo-asiantuntijaa ja -kehittäjää ympäri maailman. Valtavan globaalin yhteisönsä ansioista Odoo kehittyy ja kasvaa huimaa vauhtia koko ajan. 

Katso kaikki esitykset täältä


Kiinnostuitko Odoosta tai versiopäivityksestä? 

Ota yhteyttä!

Lue myös nämä