Mitä uutta SprintIT:n Odoo-taloushallinnon paketissa?
Lue parannuksista ja uudistuksista!

Meidän erityinen ylpeyden aiheemme on kehittämämme, suomalaisiin tarpeisiin lokalisoitu Odoo-taloushallinnon paketti. Keräämme ja kuuntelemme herkällä korvalla siitä annettua palautetta niin asiakkailtamme kuin kumppaneiltamme. Palautteen ja omien ideoidemme perusteella kehitämme tuotetta aktiivisesti.

Tässä artikkelissa esittelemme joitakin suomalaiseen Odoo taloushallinnon pakettiin tekemiämme päivityksiä ja lisäyksiä. Jos sinulla on käytössä ennen vuotta 2021 käyttöön otettu versio, on ehkä hyvä aika pohtia Odoon päivitystä, jolloin saat kaikki alla mainitut toiminnot käyttöösi. 

Versio 16 lähtien:

 • myyntien ja ostojen jaksotusraportit 
 • ostolaskuille ja muille tositteille kierrätysryhmät 
 • tase-erittelyraportti helposti PDF:ksi
 • kassavirtaennustaminen 
 • pankkitilin saldon reaaliaikainen saldohaku (Nordea) 
 • CAF (Corporate Access File) tuki (Nordea) 
 • OP laskulainan tuki

Versio 15 lähtien:

 • auditointiloki
 • kuutioraportti
 • maksumääräysten peruminen
 • lisäautomatisaatiota laskujen kierrätykseen

Jaksotusraporteilla tarkempaa raportointia

Jaksotusraportit antavat tarkan erittelyn jaksotettavista myynneistä ja ostoista. Näet suoraan mitkä tuotteista tai palveluista on myyty ja mitä on vielä taseella.  Erityisesti lisenssituotteita myyville tai pitkiä projekteja toimittaville yrityksille jaksotusraportit mahdollistavat tarkemman tuloksen seurannan ja raportoinnin.

Ostolaskujen käsittely nopeammaksi hyväksyjäryhmillä

Kesällä 2023 lisäsimme Odoon 16 taloushallinnon pakettiin ostolaskujen ja muiden tositteiden kierrätykseen hyväksyjäryhmät. Voit lähettää laskun hyväksyttäväksi ryhmälle ihmisiä, yhden sijaan. Laskujen kierto nopeutuu, kun ne eivät jää turhaan seisomaan yksittäisen ihmisen kiireen tai poissaolojen vuoksi.

Tase-erittelyraportin tulostus yhdellä klikkauksella

Nyt saat yhdellä klikkauksella tulostettua valmiin tase-erittelyraportin, jossa on sisällysluettelo, kaikki eri raportit; myyntisaamiset, ostovelat, jaksotukset ja poistot sekä  allekirjoitussivu valmiina yhdessä PDF:ssä. Saat samalla tilikohtaisen erittelyn taseesta Excel-muodossa.

Tarkempaa kassavirtaennustusta

SprintIT Odoo taloushallinto ottaa päivitetyssä kassavirtaennusteesssa huomioon myynnin ja ostotilausten vaikutukset kassavirtaan.

Reaaliaikainen saldohaku

Nordean asiakkaat näkevät suoraan Odoossa pankkitilinsä saldot reaaliajassa.

CAF-tuki Odooseen

Odoo tukee Nordean CAF -pankkiyhteyttä. CAF on Pohjoismaissa yleisesti käytössä oleva pankkiyhteys viestien ja tiedostojen välittämiseen pankin ja taloushallinnon ohjelmistojen välillä. Se on samantyyppinen yhteys kuin Suomessa yleisesti käytössä oleva Web Services -kanava.

Laskulainan tuki

SprintIT Odoo taloushallinto tukee OP:n  laskulainasopimusasiakkaita. Odoo taloushallinto tukee laskulainamoduulia ja SprintIT tarjoaa moduulille käyttöönottotuen.

Auditointiloki avaa muutoshistorian

Auditointilokin avulla voit tällä hetkellä käyttöliittymästä seurata:

 • milloin ja kenen toimesta toimittajan pankkitiliä on muutettu
 • milloin ja kenen toimesta yrityksen kirjanpidon kausia on lukittu

Kuutioraportin avulla visuaalisempaa ja monipuolisempaa raportointia

Kuutioraportti pohjautuu kirjanpitorividataan ja esittää sen pivot- ja graafimuodoissa. Raportille voidaan konfiguroida tuotteille kolmitasoinen tuoteryhmähierarkia ja kumppaniryhmittely. Raportilla voit suodattaa ja ryhmitellä kirjanpitorividataa hyvin monipuolisesti esimerkiksi asiakkaan/toimittajan, tuoteryhmien ja tuotteiden, toimitusosoitteiden ja tilien sekä tiliryhmien perusteella. Raporttia voidaan jatkojalostaa Odoo Spreadsheetillä, jossa luvut ovat aina ajan tasalla. Spreadsheetillä tietokannasta otetut luvut nimittäin päivittyvät reaaliajassa taulukossa. 

Katso Konstan opetusvideo Odoo spreadsheetseistä

Uups, lähetitkö virheellisen laskun? Ei hätää! Maksumääräyksen voi perua.

Maksumääräysten peruminen onnistuu suoraan Odoosta Nordean pankkiliittymällä. Muut pankit eivät tue kyseistä toiminnallisuutta. Toiminto on hyödyllinen, jos huomaat virheen maksumääräyksen lähetyksen jälkeen. Tässä tapauksessa voit suoraan käyttöliittymästä lähettää Nordealle peruutussanoman ja estää maksujen lähetyksen.

Lisäautomaatisaatio helpottaa tilitoimiston arkea

Laskujen kierrätysprosessiin on lisätty automatisaatiota. Laskut voidaan laittaa automaattisesti kierrätykseen Odoossa olevien kierrätyssääntöjen mukaisesti. Laskut voidaan ohjata ostojen välitilille ja tiliöidä oikeille tileille kierrätyksen aikana. Tämä toiminnallisuus helpottaa huomattavasti tilitoimistojen arkea, kun kaikki laskut lähtevät kiertoon ilman manuaalista työtä.
 


Taloushallinnon tiimimme auttaa mielellään uusien toimintojen käyttöönotossa ja koulutuksessa.

Onko yrityksesi toiminnanohjaus ja kirjanpito vielä eri järjestelmissä? Jos on, suosittelemme lukemaan blogin “Yhden ohjelmiston taktiikalla nopeampaa reagointikykyä päätöksentekoon”


Lue lisää taloushallinto-sivuiltamme


Kiinnostaako myös muut Odoon ominaisuudet?

Odoon vuonna 2023 julkaistu versio 17 on nopeampi ja monipuolisempi kuin koskaan aiemmin! Me kokosimme yhteen omat tärkeimmät tärppimme sekä uusimmat uutuudet. Jos olet kiinnostunut Odoosta muutenkin kuin taloushallinnon osalta, klikkaa linkkiä alta!

Lue koosteemme versiosta 17

Katso webinaarimmeSuomeen lokalisoitu Odoon sähköinen taloushallinto vain meiltä!


Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä! 

Ota yhteyttä

Lue myös nämä