Miten talousjohtaja hyötyy yhden järjestelmän taktiikasta?
Podcast

Voiko järjestelmävalinnat koitua yrityksen kasvun esteeksi?


Yrityksillä voi helposti olla toistakymmentä eri järjestelmää käytössä. Kaikki käsittelevät dataa omalla logiikallaan ja tiedon täsmäyttäminen järjestelmien välillä on aikaa vievää. Lisäksi eri järjestelmiin kirjautuminen ja niiden välillä surffaaminen on hukkaan heitettyä aikaa. Puhumattakaan teknisestä jumpasta, jota monen järjestelmän ylläpito ja päivitykset aiheuttavat. 


Yhdellä  järjestelmällä operoitaessa kaikilla on ajantasainen tieto projektien tai tuotannon edistymisestä sekä kannattavuudesta. Tällöin yrityksen on mahdollista hyödyntää työntekijöiden joukkovoimaa toimintojen kehittämiseen.

CFO:mme Konsta Aavaranta ja seniorikonsulttimme Stefan Östman keskustelevat podcastissa:

  • Miksi yrityksen kannattaa keskittää tärkeiden toimintojen ohjaaminen muutamaan tarkkaan valittuun järjestelmään tai ohjelmistoon?
  • Millaisia etuja yhden järjestelmän taktiikka tuo talousihmisille?
  • Miten ja missä järjestyksessä yhteen järjestelmään siirtyminen kannattaa toteuttaa?
  • Mitä on järkevää integroida ja onko viisasta jättää jotain erilleen?

Tässä keskustelussa on vankka taloushallinnon näkökulma. Iso osa talousihmisistä on konservatiivisia. Osa jopa tunnustaa pelkäävänsä jollakin tasolla järjestelmäpäivitysprojektia. Huoli on usein turhaa eikä välttämättä perustu oikeisiin faktoihin. 

Toivomme, että tämän podcastin kuuntelu hälventää pelkoja ja auttaa näkemään ja ymmärtämään hyödyt, joita yhteen järjestelmään siirtyminen tuo niin taloushallinnon organisaatiolle kuin koko yrityksellekin.

Yritys kasvuun yhden järjestelmän taktiikalla

Yritys voi hankkia markkinoiden parhaan sovelluksen jokaiselle liiketoiminnan osa-alueelle, jolloin on hallinnoitava useita järjestelmiä. Tehokkaampi vaihtoehto on valita yksi hyvä ja kattava järjestelmä, jolloin tieto on keskitetysti yhdessä paikassa reaaliaikaisesti kaikkien saatavilla ilman järjestelmien integraatiota ja rajapintoja.

Lue artikkeli

    Jos haluat tehostaa yrityksen prosesseja, lue myös nämä:

SprintIT:n perustajajäsen Roy Nurmen blogi Kuinka monta IT-järjestelmää yritys tarvitsee

Konsta Aavarannan blogikirjoitus Yhden ohjelmiston taktiikalla nopeampaa päätöksentekoa

Lue myös nämä