Soveltuuko Odoo valmistavan teollisuuden yrityksiin?
Odoo taipuu käsissämme joustavasti tuotannon kaikkiin tarpeisiin

Tyypillisesti suomalainen teollinen valmistaja käyttää jopa kymmentä eri ohjelmistoa ja sovellusta tuotantoprosessinsa ohjaamiseen. Tällainen arkkitehtuurin hallinta ja kehittäminen on aikaa vievää, tehotonta ja kallistakin. Meillä SprintIT:llä on kymmeniä valmistavan teollisuuden asiakasyrityksiä. He kaikki halusivat keskittää tuotantoon liittyvät suunnittelu- ja materiaaliprosessit yhteen järjestelmään ja samalla vähentää turhaa excelin veivaamista.


On luonnollista, että valmistavien yritysten tarpeet ja toiminta eroavat toisistaan paljon. Yhdelle kriittisimmät vaatimukset saattavat liittyvät sujuvaan tuotteiden suunnitteluprosessiin ja siihen liittyvään projektinhallintaan. Toiselle tuotteiden yksityiskohtainen erä-, sarja- ja tuotekoodien hallinta tai alihankintakokoonpano ovat liiketoiminnan ytimessä, jolloin nämä prosessit on hiottava timanttiseen kuntoon järjestelmässä. Joillekin on tärkeintä saada tuotannon jälkeinen asennus- ja kenttätyö toimimaan saumattomasti yhteen asiakaspalvelun ja laskutuksen kanssa. 

Lue sivuiltamme, miten hoidat yhdellä järjestelmällä kaikki valmistavan teollisuuden yrityksen tarpeet.

Odoon vahvuus on siinä, että se on helposti ja kohtuullisen edullisesti muokattavissa hyvin erilaisiin tuotantoprosesseihin. Suuri osa valmistavan teollisuuden tarpeista voidaan toteuttaa järjestelmän vakio-ominaisuuksilla ja perustietojen, kuten tuoterakenteiden, huolellisella määrittämisellä. Jos jokin tarvittava ominaisuus jäisi vakiopaketin käyttöönoton jälkeen vielä puuttumaan, sellainen ominaisuus todennäköisesti löytyy valmiiksi tehtynä lisämoduulina jostain päin maailmaa. Tai jos ei löydy, uusia ominaisuuksia voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan. 

Me SprintIT:llä osaamme hyödyntää tehokkaasti ja luovasti vakio-Odoon toimintoja, niin että jokaisen asiakkaan erityistarpeisiin ja vaatimuksiin löydetään varmasti toimiva ratkaisu. Olemme hioutuneet tässä taidossa timanttisiksi, sillä lähes kaikkien valmistavan teollisuuden asiakkaidemme tarpeet ovat erilaiset ja tuoterakenteet tyypillisesti erittäin monimutkaisia.

Odoon kehitys etenee jatkuvasti tuhansien koodarien voimin ympäri maailmaa. Jos jotain tarvitsemaasi toimintoa ei vielä löydy Odoosta vakiona, se on siellä mahdollisesti jo seuraavassa versiossa. Tässä yksi avoimen lähdekoodin isoista eduista; kehitys menee Odoo-yhteisön voimalla vauhdilla eteenpäin. 

Mitkä ikinä ovatkaan sinun liiketoiminnallesi tärkeimpiä prosesseja, saat niiden tueksi meiltä Suomen laadukkaimman Odoo-toteutuksen. Odoo taipuu tarvittaessa sinun tarpeisiisi eikä toisin päin.

Joustava, sopeutuva ja helppokäyttöinen vaihtoehto valmistavalle teollisuudelle

Odoo on skaalautuvuutensa vuoksi täydellinen ratkaisu kasvavalle teollisuusyritykselle. Toimintoja on helppo ottaa käyttöön tarpeen mukaan. Järjestelmä tukee myös kansainvälistä moniyritysympäristöä, jossa toimintoja, tehtaita tai varastoja on usealla paikkakunnalla tai eri maissa. Käyttöliittymä on luonnollisesti saatavilla kymmenillä eri kielillä. 
 
Koska Odoo on ERP:ien sveitsiläinen linkkuveitsi, tulet pärjäämään todennäköisesti huomattavasti vähemmällä määrää erilaisia softia ja sovelluksia. Tästä seuraa väistämättä kustannussäästöjä niin lisenssikustannuksissa, järjestelmien ylläpitomaksuissa kuin järjestelmien välisten integraatioiden ylläpidossa. Samalla vähennät manuaalista työtä datan ylläpitoon liittyen ja inhimillisten virheiden todennäköisyys pienenee, raportointi helpottuu ja on aina ajan tasalla. 

Vaikka Odoo taipuu melkein mihin tahansa, joissakin tapauksissa asiakkamme ovat todenneet järkeväksi pitää kiinni tietyistä jo käytössä olevista hyvin toimivista ratkaisuista. Esimerkiksi tuotekonfiguraattori on sellainen, mistä yritykset eivät välttämättä halua luopua, ainakaan ensi töikseen. Silloin se on järkevää integroida Odooseen. Avoimen lähdekoodin vuoksi integraatio toiseen järjestelmään onnistuu Odoossa aina.

Lue lisää Odoosta

Asiantuntija ja kirjoittaja:
Marko Happonen


Marko on yksi kolmesta SprintIT:n perustajäsenestä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus työskentelystä liiketoiminnan kehittämisen ja toiminnanohjauksen parissa. 

Ennen SprintIT:n perustamista Marko toimi eri tehtävissä Suomen johtavien paperi-, metalli- ja kemianteollisuuden sekä tukkukaupan yritysten SAP-toiminnanohjausprojekteissa. Pitkän SAP-taustansa ansioista Marko osaa arvostaa avoimen lähdekoodin tuomaa joustavuutta ja modulaarisen ja avoimen järjestelmän mahdollistamaa ketterää kehittämistä. 

Marko vastasi pitkään SprintIT:n valmistavan teollisuuden asiakkuuksien hoidosta, ja on ohjannut useiden tuotannollisten yritysasiakkaidemme ERP-projekteja. Kymmenien projektien kokemuksen myötä Markolla on vahva näkemys siitä, että Odoo sopii hyvin laajasti valmistavan teollisuuden tarpeisiin. 

Kiinnostuitko Odoosta? Ota yhteyttä!


Lue myös nämä